Verzameling: aantal COVID-19-gevallen in Amerikaanse tops 1.000

Het aantal bevestigde COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten bereikte 1.001.

NEW YORK, 11 maart (Xinhua) - Het totale aantal bevestigde COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten bereikte 1.001 met 28 doden om 11.30 uur EST dinsdag (03.30 GMT op woensdag), volgens het Center for Systems Science en Engineering (CSSE) aan de Johns Hopkins University.

De Amerikaanse Centers for Disease Control Prevention (CDC) rapporteerden 696 vanaf maandag 16.00 uur (2000 GMT).

De staat Washington heeft meer dan 260 gevallen gemeld, gevolgd door New York met 173 gevallen en 144 gevallen in Californië.

Op verschillende locaties in het land zijn meer clusters opgedoken. Meer dan 70 patiënten zijn aangesloten op een biotechconferentie in Boston en er zijn uitbraken geweest in verschillende verpleeghuizen in de omgeving van Seattle.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zei dinsdag dat de staat een insluitingsgebied in een COVID-19-hotspot zal opzetten en de Nationale Garde erin zal sturen om het virus te helpen bedwingen.

Tijdens een persconferentie zei Cuomo dat troepen van de Nationale Garde naar New Rochelle, Westchester County zullen worden gestuurd om te helpen bij het schoonmaken van oppervlakken en het leveren van voedsel in het gebied.

Het insluitingsgebied zal binnen een straal van anderhalve kilometer rond een punt in de buurt van een synagoge liggen, waar scholen, erediensten en andere grote verzamelplaatsen twee weken zullen worden gesloten.

New Rochelle ligt in het centrum van een COVID-19-uitbraak in Westchester County, net buiten New York City en heeft momenteel 108 bevestigde gevallen.

Het is ook de thuisbasis van de tweede bevestigde zaak van de staat, een advocaat die in Manhattan werkte en die verband houdt met tientallen gevallen die de afgelopen week zijn gediagnosticeerd.

'Het is een dramatische actie, maar het is de grootste cluster van zaken in het land', zei Cuomo. 'De cijfers gaan onverminderd door en we hebben een speciale volksgezondheidsstrategie nodig voor New Rochelle.'

De voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden en senator Bernie Sanders, twee belangrijke kandidaten voor de Amerikaanse democratische presidentiële race, hebben hun rally's die dinsdagavond zijn gepland, geannuleerd vanwege zorgen over het coronavirus.

Hun bewegingen werden gezien als de eerste verstoringen die de uitbraak heeft veroorzaakt voor de Amerikaanse presidentiële president van 2020.

Zowel de Sanders- als de Biden-campagne bedankten supporters die van plan waren de evenementen op dinsdag bij te wonen, een mini-Super-dinsdag toen zes staten - Idaho, Michigan, Mississippi, Missouri, North Dakota en Washington - voorverkiezingen hielden voor kiezers om hun voorkeur te kiezen presidentskandidaat dit jaar.

Ook op dinsdag kondigde het California Governor's Office of Emergency Services aan dat de dag ervoor meer dan 400 mensen van het coronavirus-striken Grand Princess-cruiseschip werden afgevoerd in de haven van Oakland.