Gesmede wielen loopvlakvorm

Gesmede wielen loopvlakvorm

Het wiel is een soort mechanisch materiaal dat bestaat uit lagerhuis, wiel en as. In het wiel is de belangrijkste rol ervan de kraan en de lading te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het voertuig normaal kan zijn in een baan om de weg of normaal rijdt. Wielen in het gebruik van het proces, maar heeft ook veel parameters en prestaties, inertie is een van de meest typische.

De traagheid van het wiel is afhankelijk van het relatieve rotatiegewicht van het wiel en we hebben vermeld dat de waarde niet direct wordt gemeten, maar het belangrijkste is het gewicht van wiel en band. U kunt een 5-10 kg wegende hamer gebruiken, met een lijn van 1 meter rond de trommel, het gebruik van een hamer om naar beneden te rijden, deze methode, de relatieve rotatie van het grotere gewicht, hoe langzamer de versnelling, de hoogst haalbare De snelheid is ook laag. Hoe kleiner het relatieve rotatiegewicht, hoe sneller de versnelling, hoe hoger de maximaal haalbare snelheid. Ten opzichte van het rotatiegewicht is ook het totale wielgewicht relatief zwaar.

In de loop van het gebruik van het wiel is zijn grootste verlies meestal slijtage, putcorrosie en verharding. Dus het wiel van de materiaalkeuze is bijzonder belangrijk. Het wiel in het ontwerp, maar moet ook de slijtvastheid en slagvastheid verbeteren, die de levensduur kan verlengen.

Kraanwielen zijn gemaakt van wielen en assen, lagers en lagerboxen. Kraanwielen worden over het algemeen gebruikt om de kraan en lading te ondersteunen, terwijl de voorzieningen van de baan de kraan in staat stellen het heen en weer bewegende apparaat te laten lopen. De kraanwieltoepassing is complexer, is gebaseerd op een verschillende productstructuur en maakt gebruik van verschillende technische methoden. Het zwaartepunt van de toepassing van het kraanwiel is echter om het niveau van de wielschuinte van het kraanwiel te regelen. In het proces van vaker gebruikt werk, zijn procesmetingen relatief eenvoudige ontwerpstructuur: de wielsamenstelling naar de beugel in een kraanwiel.

Kraanwiel in het materiaal is over het algemeen hoogwaardig gietstaal, omdat het wiel over het algemeen beschadigde manier van slijtage, putvorming en verharding laag verpletteren, dus om het wieloppervlak slijtage en levensduur te verhogen, het algemene gebruik van harde en verharde diepte vergelijking Groot materiaal.

Het loopvlak van het loopvlak van het loopwiel is verdeeld in cilindrisch, conisch en trommel drie. Kraanwiel Het wiel met een kegelvormig loopvlak moet zijn voorzien van een baan met kromming in de kop en het grote uiteinde van het wiel moet binnen de overspanning worden geplaatst. De versmalling van het loopvlak is gerelateerd aan de kromtestraal van de kop van de baan. Het wordt aanbevolen om een ​​uniforme 1:10 taper te gebruiken. Het wiel van het loopvlak van de trommel wordt alleen gebruikt in de baan langs de flensplaat (bijv. De onderkant van de I-balk).

Kraanwielen bestaan ​​voornamelijk uit wielen, assen, lagers en lagerboxen. Voor het gemak van installatie en onderhoud zijn de kraanwielen gemonteerd in een hoekig gedemonteerd en gekoppeld hoekig lagerhuis om afzonderlijke componenten te vormen.