Gesmede materialen

Gesmede wielen Ruwe materiaal selectie

De voorbereiding van de smeedstukken voor het smeden omvat de selectie van ruwe materialen, het tellen, snijden, verwarmen, berekenen van vervormingskrachten, het selecteren van apparatuur, het ontwerpen van schimmels. Smeden voor de noodzaak om goede smoormethoden en smeermiddelen te kiezen.

Smeedstukken die in een groot assortiment betrokken zijn, zowel een verscheidenheid aan kwaliteiten van staal- als hoge temperatuurlegeringen, en aluminium, magnesium, titanium, koper en andere non-ferrometalen; Beide na verwerking in verschillende maten van staafjes en profielen, Specificaties van de ingots; Naast een groot aantal huishoudelijke materialen die geschikt zijn voor China's huishoudelijke materialen, maar ook van buitenlandse materialen. Smeden materialen zijn meestal opgenomen in de nationale norm, er zijn veel ontwikkeling, proef en promotie van nieuwe materialen. Zoals we allemaal weten, zijn de kwaliteit van de smeedstukken vaak nauw verbonden met de kwaliteit van de grondstoffen, dus voor de smeedwerkers moet de nodige kennis van het materiaal hebben, om goed te kunnen voldoen aan de vereisten van het proces om het meest geschikte materiaal te kiezen .

Berekening en snijden is het gebruik van smedenmateriaal te verbeteren om een van de belangrijke aspecten van ruwe raffinage te bereiken. Overmatig materiaal veroorzaakt niet alleen afval, maar versterkt ook schimmelvorming en energieverbruik. Als het materiaal geen kleine marge verlaat, zal de moeilijkheid van de procesaanpassing verhogen, het schrootpercentage verhogen. Bovendien heeft de kwaliteit van het eind van het materiaal op de kwaliteit van het proces en het smeden ook een impact.

Het doel van verwarming is om de vervormingskracht van de smeden te verminderen en de metaal plasticiteit te verbeteren. Maar verwarming brengt ook een aantal problemen op, zoals oxidatie, decarbonisatie, oververhitting en overgroei. Controleer de initiële smeden en de uiteindelijke smeltingstemperatuur nauwkeurig, de productorganisatie en de prestaties hebben een grote impact.

Vlamoven verwarming heeft de voordelen van lage kosten, sterke toepasselijkheid, maar de verwarmingstijd is lang, gemakkelijk oxidatie en decarburisatie te produceren, ook de arbeidsomstandigheden moeten verbeteren. De inductieverwarming heeft de voordelen van snelle verwarming en weinig oxidatie, maar het is slecht aan te passen aan de vorm van het product en de materiaalverandering.

Smedenvorming wordt gegenereerd door de externe kracht, daarom is de juiste berekening van vervormingskracht de keuze van apparatuur, de basis voor schimmelverificatie. Stress- en spanningsanalyse van het binnenkant van het vervormbare lichaam is ook onontbeerlijk om het proces te optimaliseren en de eigenschappen van het smeden te beheersen.

Er zijn vier hoofdmethoden van deformatieanalyse. Hoewel de hoofdspanningsmethode niet erg strak, maar relatief eenvoudig en intuïtief is, kunt u de totale druk en smeden en gereedschappen berekenen op de spanningsverdeling van het contactoppervlak. De slip line-methode is strikt voor het vliegtuigprobleem, en de spanningsverdeling is meer intuïtief voor de lokale vervorming van de hoge delen, maar het toepassingsbereik is smal. De bovenste limiet methode kan een overmatige belasting geven, en het bovengrenselement kan ook worden verwacht dat de vorm van het smeden tijdens vervorming verandert. De eindige element methode kan niet alleen de externe lading en de verandering van de vorm van het smeden geven, maar kan ook de interne spanning en spanning verdelen, het nadeel is dat de computer met meer machine tijd, in het bijzonder het elastische-plastic eindige element Oplossing, de behoefte aan grotere computercapaciteit, langere machine tijd. Er zijn recente trends door middel van gezamenlijke methoden om bijvoorbeeld problemen te analyseren. Met de bovenste limiet methode voor ruwe berekening, in de hoofddelen met eindige element berekening.