Gesmeed Magnesium Wielen Wheel Smeden

Gesmede Magnesium Wielen Wiel smeden

Wiel smeedwerk als het wielvlak, de rand van de zijde en het spoor aan beide kanten van het rollend contact, om meer contactspanning en ernstige slijtage te weerstaan, draagt daarom de belangrijkste vorm van wiel smeden. Onder de werking van sterke contactspanning worden de geharde laag en de matrixovergangszone van 20-25 mm vervormd om kraken te vormen en uit te breiden tot het oppervlak om vermoeidheid te veroorzaken. In combinatie met de wielbedrijf, de binnenrand van de velg en de twee zijden van het spoorcontact om slijtage te dragen, is de reden dat de kraan en het wiel zijn eigen dimensionale nauwkeurigheid, structuur en andere oorzaken van gemeenschappelijke problemen opsporen. . Factoren die de levensduur van de wielgolven beïnvloeden, worden bepaald door de belasting van het wiellichaam, de wielstructuur, de nauwkeurigheid van de bewerking, het wielmateriaal en de warmtebehandelingskwaliteit. Door het verwerken van wielen als een belangrijk onderdeel van de kraanuitrusting is de slijtvastheid ervan direct gerelateerd aan de normale werking van de apparatuur. Warmtebehandeling kan de loopvlakhardheid van het wiel verbeteren en de diepte van de geharde laag verbeteren. Rijwiel lichaamsmateriaal gebruikt voornamelijk 60Mn, 65Mn, 42CrMo, enz., Met smeden vormen. Wielvorming vervorming proces is de voorbereiding van het belangrijkste deel van het gratis smeden proces. Het technisch niveau en de ervaring van de exploitant, apparatuuromstandigheden, gereedschapsondersteuning, grondstoffenvoorziening, productie en management niveau en andere factoren overwegen.

In het algemeen wordt het wiel van de vervorming van de wielen gesmeed volgens de vorm van de smeden, de grootte en technische vereisten, gecombineerd met de vervorming van de eigenschappen van het smederproces, met betrekking tot het specifieke proces dat specifiek is om te bepalen.

Wielvorming vervormingsproces omvat: om de benodigde smeden te bepalen die de basisprocessen, hulpprocessen en afwerkingsprocessen vormen, bepalen de volgorde van het proces, de ontwerpprocesgrootte.

Het vervormingsproces van het holle type wielen omvat: om de benodigde smeden te bepalen die de basisprocessen, hulpprocessen en afwerkingsprocessen vormen, bepalen de volgorde van het proces, de ontwerpprocesgrootte. Wielvorming vervorming proces, in het algemeen moet verstoren, ponsen. Een beetje licht trim kan worden bereikt, en sommige moeten het gat in het gat uitbreiden, en sommige moeten de dop uitbreiden om de lengte ervan te vergroten. Het specifieke procesprogramma hangt af van de geometrische afmetingen van de smeden. Het smeden proces wordt geselecteerd volgens de specifieke afmetingen van het smeden. Opgemerkt moet worden dat het holle type wielverwerkingsproces programma selectie van de lijn, in een bepaalde productie omstandigheden onder de ervaring van de samenvatting, met beperkingen, moet worden gebruikt bij de analyse.

Procesgrootte ontwerp en proces selectie worden tegelijkertijd uitgevoerd. Bij het bepalen van de grootte van het proces moet rekening worden gehouden met de volgende punten:

1. De vorm en grootte van elk proces moet voldoen aan de vervormingsregels van elk proces. Bijvoorbeeld, wanneer de vervormende lege diameter verhouding minder dan 2,5-3 enzovoort moet zijn.

2. Het is nodig om de verandering in de afmetingen van de blanco te schatten wanneer het proces wordt vervormd. Zoals het opslaan van de hoogte van de blanco is verminderd, de hoogte van de blanco wanneer het gat is gestegen en ga zo maar door.

3. Lengte richting grootte vereist nauwkeurige lange schacht smeedstukken, in de ontwerp proces grootte, om de lengte van de lengte van een lichte stijging te overwegen.

4. In de inkeping, druk schouder, verkeerde schuiven, ponsen en andere processen in het blanco materiaal geproduceerd krimp fenomeen, moet worden toegevoegd aan de juiste reparatie en onderhoud.