Gesmede Magnesium Wielen Het Productieproces

Gesmede Magnesium Wheels Trend en mode-push aluminium aluminium wielen van de spaken steeds meer dun, meer en meer mysterieus, wat voor technologie kan naar voren in de rug? Maar ook "mysterieus" naar welk soort limiet?

1. Wat is het limietproductieproces voor aluminiumlegeringen?

Aluminiumlegeringen hebben twee productieprocessen, één voor casting en één smeden. Gesmede wielen en cast in vergelijking met de voormalige, de voormalige is de gebroken korrel en gesmeed structuur, dat is dendritische korrels en cast-structuur. Individuele mechanische prestatie-indicatoren, smeden over het algemeen steeg met 30% - 50%, individuele indicatoren zijn meerdere keren hoger. Op de internationale markt is de prijs van gesmeed wielen tweemaal zo hoog als die van casting.

Aluminium legering wiel productie technologie limiet en geen spanning, het kan alleen worden vervalst.

2. Hoeveel soorten smeltwielproductieproces?

Ten eerste, "solide smeden". Voor de eenvoudige structuur van het aluminium wiel van de vrachtwagen, kunnen we gebruik maken van de massieve smeden van ambachtelijke productie.

Ten tweede, "de eerste cast na smeden." Voor meer en meer mooie auto's en motorfietswielen is het moeilijk om te produceren met een solide smede. Dit vereist het gebruik van "cast smeden", eerst met traditionele processen zoals lage druk casting, gravity casting, metalen casting en andere processen om de basis vorm van de ruwe te produceren, en dan over te schakelen naar smeden machine voor precisie smeden.

Voor het merendeel van de structuur is een zeer complexe uitstraling van het wiel erg mooi, kan gebruikt worden om deze weg te produceren.

Derde, "continue casting en smeden".

Met het "continue casting en smeden" proces kan de structuur dan de "eerste cast smeden" produceren meer complexe, meer prachtige patroon smeden wielen.

Omvattende mechanische prestaties dan de wielhub een hoger cijfer, de spaken zullen meer concreet fijn, meer sprookachtige schoonheid zijn.

3. gesmede magnesium wielen huidige situatie van technologie en uitrusting van aluminium legering wiel "continu giet en smeden"

Doorlopende casting en smeden proces heeft ook vele vormen van expressie, voor de speciale productie van een bepaalde structuur van de ruwe, kunt u een vliegtuig ontwikkelen.

De meest geavanceerde aluminium-wielen "continue casting en smeden" apparatuur, geboren uit "extrusion die casting smeden machine" (of de zogenaamde "vloeibare smeden (smelten smeden) die-casting machine", "die-casting sterven smeden machine"), En volgens de kenmerken van de hub, gemaakt van vliegtuig.

Dit aluminium legeringswiel "continu casting en smeden" vliegtuig, de naam kan worden genoemd "naar de drie smeden met lage druk casting vulling vloeistof smeden (smeltende soep vervalsing) wiel machine".

Gesmede magnesium wielen apparatuur op de installatie van drie grote tonnage van de smede cilinder (een van de smede cilinder in serie installatie), in de wiel blanco casting lage druk opladen na het einde van de direct gedwongen smeden respectievelijk de hub van de " Hub "," En "velg" zelfstandig sterven smeden, zodat het wiel leeg is om de structuur van de graan te bereiken. (ZL203 tot 19.5%), de impact is gestegen met 200% -500% (ZL203 tot 30), het wiel Oppervlak van de hoogste oppervlakken (ZL203 tot 390MPa), de verlenging steeg met 50% -100% Kan 7-8 bereiken (ruwheid van 1,6 - -0,8), kan vergelijkbaar zijn met de machine uit het spiegelreflectieve effect.