Gesmede Magnesium Wielen Anti-Cracking Performance

Gesmede Magnesium Wielen Anti-kraken prestaties

China smeedindustrie tijdens de negende vijfjarenperiode heeft nieuwe vooruitgang geboekt. Voornamelijk op de volgende gebieden: de industriële zelfstandige smederijbedrijven in de toename, dat wil zeggen uit de allroundfabriek, onafhankelijk van veel zelffinanciering, onafhankelijke rechtspersoonlijkheidsmedewerkende ondernemingen; Het smeden van de productie naar de ontwikkeling van professionele producten heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt, veel professionele productielijnen Is gevormd; Smeedindustrie tijdens de negende vijfjaarlijkse technologische transformatie van het grootste kenmerk wordt gevuld en gevuld, de vorming van een aantal bestaande apparatuur om precisieproducten, productielijnen en technologie te produceren; Negen tijdens de smeden bedrijven aandacht voor de markt operaties,; Speciaal smeden proces om het gebruik van nieuwe resultaten te bevorderen, het gebruik van wigmolen precisie smeden schacht en camshaft productie lijn ongeveer 100, volgens de kraan wiel smeden afval hitte en warmtebehandeling proces is anders dan de huidige productie van veel gebruikte kraan wiel Smeedstukken Er zijn drie hoofdvormen van warmtebehandeling van afval: het smeden van warmteblusen, het vormen van warm isothermische gloeien en het gebruik van het smeden van een deel van de warmtebehandeling. Vandaag beginnen we eerst met het smeden van de smeden te begrijpen.

Het smeden van hete ontlasting is een proces dat het verharding en de afbraak combineert onmiddellijk na het smeden om een geblokkeerd medium te verkrijgen.

Er zijn veel factoren die de prestaties van vervalsde hete onderdelen beïnvloeden, zoals het smeden van de verwarmings temperatuur, smelting van de temperatuur, de uiteindelijke smeltingstemperatuur, na het smeden van de sluitingstijd, het smeermiddel en de temperatuur, temperatietemperatuur en vervorming.

1. Smeden temperatuur

Om de sterkte en taaiheid van hete smeden te verhogen, moet de lage temperatuur van de verwarming (austenitiserende temperatuur) en smelt temperatuur worden gebruikt. Uitgebreide overweging, de algemene structurele staal, smeden verwarming temperatuur rond 1200 ℃ is meer geschikt.

Vervorming variabele

Het effect van de vervorming op de prestaties van de gesmeed verhardde onderdelen is niet monotonisch, door vervorming versterking vergezeld van de versterking. Het effect van vervormingsversterking wordt voornamelijk bepaald door vervorming. Met de toename van vervorming is het versterkende effect duidelijker, maar de herkristallisatie van het versterkende effect wordt ook versterkt. Als gevolg van de superpositie van de twee effecten, De beste vervorming.

Om ervoor te zorgen dat de smedenharden een goed versterkingseffect hebben, moet bij het smeden van het ontwerp rekening worden gehouden met de verschillende delen van het smeden, die een bepaalde vervorming moeten hebben. Probeer consistent te zijn, zo dicht bij de beste vervorming. Het smeden van hete delen van de vervorming wordt over het algemeen gecontroleerd in 15% tot 35% meer geschikt.

Wiel is een classificatie van smeedstukken, voornamelijk gebruikt in de deurkraan - havenmachine - brugkraan - mijnbouwmachines. Ook bekend als: dagen wiel, kraan wielen, haven wiel, wiel smeden, wiel smeden, gesmeed stalen wielen en ga zo maar door.

De wielen zijn relatief gemakkelijk om de onderdelen te beschadigen. Volgens de kenmerken van het gebruik van het verkeer heeft het wielvlak een hogere hardheid, en er is een bepaalde diepte van de geharde laag en de overgangslaag (diepte> 10mm, hardheid HRC40-48) om de draagvermogen te verbeteren, draagkracht te dragen Weerstand en contactvermoeidheid. Tegelijkertijd moeten de vereisten van de matrix een goede uitgebreide mechanische eigenschappen en goede staat van de organisatie hebben, de hardheid moet HBS187-229 zijn, zodat het een hoge taaiheid heeft, de impactweerstand en de anti-kraakprestaties verbeteren.

Laten we eens kijken naar het proces van de wielverwerking.

Ten eerste materiaal: ZG50SiMn

Ten tweede, het verwerkingsproces

1, gieten: gieten om uniforme materialen te waarborgen, geen poriën, trachoma, en dan annealing.

2, draaibank ruwe auto lege gat, cilindrische, diameter blijven 2mm resterende hitte naar behoren na de auto in.