Hoge snelheid voor elke behoefte: China ontwikkelt 400-km treinen met variabele spoorbreedte

China ontwikkelt treinen van 400 km per uur die kunnen rijden tussen standaard, smalle en brede spoorlijnen.

QQ截图20190730114914

CHANGCHUN, 28 juli (Xinhua) - CRRC, de beste treinproducent van China, ontwikkelt treinen met variabele spoorbreedte met een ontworpen topsnelheid van 400 km per uur, zei een senior executive van het bedrijf.

De nieuwe treinen zullen tussen standaard, smalle en brede spoorlijnen kunnen rijden, waardoor intercontinentaal reizen aanzienlijk wordt vergemakkelijkt, zei Yu Weiping, vice-president van CRRC Corporation Limited.

Yu zei dat CRRC vertrouwt op intelligente detectie, big data, kunstmatige intelligentie en andere technologieën om passagiers een veiligere, comfortabelere en rijdervriendelijke ervaring te bieden.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing, CRRC is 's werelds grootste leverancier van apparatuur voor railtransit. De hogesnelheidstreinen van CRRC zijn een belangrijk symbool geworden om de ontwikkelingsprestaties van China aan de wereld te tonen.

CRRC werd in juni 2015 gevormd door de fusie van de twee grootste treinproducenten in China - China North Railway en China South Railway.