Chinees bedrijf exporteert tunnelboormachine naar Italië

China Railway Engineering Equipment Group Co., Ltd. (CREG) zei dat het van de tunnelboormachine (TBM) is gerold, die naar Italië zal worden geëxporteerd voor een hogesnelheidsproject voor spoorwegverbindingen tussen Milaan en Verona.

De machine, zaterdag afgelopen in zijn werkplaats in Zhengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan in centraal China, heeft een diameter van 10,03 meter en een totale lengte van 155 meter en weegt 1.800 ton.

Franco Lombardi, president van de Italiaanse joint venture Cepav Due, zei dat de aannemer van het bouwproject de CREG koos uit een aantal bieders voor de aankoop van de TBM, omdat het Chinese bedrijf bereid was oplossingen op maat te bieden.

Zhang Zhiguo, adjunct-algemeen directeur van de CREG, zei dat de export naar Italië de intrede van het bedrijf op de Europese markt betekende, een mijlpaal voor de export van de CREG.

De CREG heeft deelgenomen aan stedelijke spoor- en drinkwaterprojecten in 19 landen en regio's, waaronder Maleisië, Singapore, Algerije en de Verenigde Arabische Emiraten.