3-delige gesmede wielen Het belangrijkste verlies

3-delige gesmede wielen Het belangrijkste verlies

De traagheid van de 3 gesmede wielen hangt af van het relatieve rotatiegewicht van de wielen. We hebben gezegd dat deze waarde niet direct meetbaar is, maar vooral het gewicht van de velg en de band. Je kunt een hamer van 5-10 kg gebruiken op een 1 meter lange draad op de naaf, het gebruik van de hamer om te rijden, deze methode, het relatieve rotatiegewicht van de grootste, hoe langzamer de versnelling, de hoogst haalbare snelheid is lager . Hoe kleiner het relatieve rotatiegewicht, hoe sneller de versnelling, de hoogst bereikbare snelheid ook hoger is. Relatief rotatiegewicht, het totale gewicht is ook zwaarder.

Drie gesmede wielen in gebruik, het grootste verlies is meestal slijtage, putcorrosie en verharding. Daarom zijn drie smeden van wielen op de keuze van materialen bijzonder belangrijk. De drie gesmede wielen in het ontwerp, maar moeten ook de slijtvastheid en slagvastheid verbeteren, waardoor de levensduur kan worden verlengd. Hier, om naar je toe te komen voor een specifieke inleiding over de drie gesmede wielen in gebruik, de druk om te dragen:

De belangrijkste functie van 3 gesmede wielen is om auto-onderdelen te ondersteunen en te besturen. Auto 3 smeden wieldruk in de werking is de normale richting van het wiel op de railoppervlaktekracht, de waarde van zijn eigen gewicht en belasting, de maximale wieldruk bij volledige belasting van de auto en de trolley en de arm in de meest ongunstige positieberekening , Componenten en plantstructuren (of spoorstichtingen) gebruikt om drie gesmede wielen van een auto te ontwerpen. Een redelijk ontwerp zou ervoor moeten zorgen dat de maximale druk van de auto drie wielen dicht bij elkaar smeedt, en het actieve wiel iets groter maakt, om de drijvende kracht van de operatie te vergroten. Auto 3 Smeden Wieldruk kan worden bepaald met de auto-ontwerphandleiding.

Wanneer we de druk op de drie gesmede wielen van een auto aanpassen, kunnen we verwijzen naar de bovenstaande vereisten, zodat de druk op de drie gesmede wielen lager zal zijn en de druk op de drie gesmede wielen de levensverwachting langer wordt. De toepassing van de controle van de horizontale horizontale scheve waarde van het bedieningsmechanisme 3 is hoofdzakelijk gebaseerd op een verschillende productstructuur om passende technische maatregelen te nemen. Drie gesmede wielen worden vaker gebruikt, de technische maatregelen zijn relatief eenvoudig ontwerp is: de wielen zijn gemonteerd op de beugel om drie gesmede wielen te vormen, de hoofdstructuur van het voertuig, de installatie van het wiel om de horizontale afbuiging van de auto aan te passen passend vastgesteld.

Nadat 3 gesmede wielen zijn geïnstalleerd, zijn aanpassingen ook vereist en zijn de fouten gemaakt door de hoofdstructuur voldoende laag. Wanneer de auto in gebruik wordt genomen, de drie gesmede wielen als gevolg van de hoofdstructuur van de vervorming of spanningsverlichting en andere redenen, zodat de waarde van het niveau van afwijking van de marge, dan het hefwerktuig 3 gesmede wielen verwijderd om opnieuw pas de assemblage, of vlamvervorming van de structuur aan, herstel complex en moeilijk om de nauwkeurigheid te controleren, zal het zeker kosten verhogen, en deze zullen de richting van productverbetering zijn.