3 delige gesmede wielen goed scherpen

3 stuk gesmede wielen goed scherpen

Wat zijn de vereisten van de werking van de 3 wiel-montage en demontage smeden?

Drie gesmede wielen zijn belangrijke onderdelen van de kraan. Als het mis gaat, moeten we veranderen. Dus hoe functioneren wij? Hier is een samenvatting van de volgende handelingen:

Ten eerste, de aansluitende bout van de as-einde-koppeling wordt verwijderd; En verwijder het wiel instellen hoek rekening houdend met het vak en de sluiting het wiel set bout verbinding tussen de liggers, met kraan schaarkrik of jack kraan brug jacking, maken het wiel loopvlak uit baan over lOmm bovenz─│de, verplaatsen en langs het baanvlak Trek het uit zo debus wijzigingen;

Volgende plaat vergadering vooraf, een nieuwe en actieve wiel met de schacht einde versnelling koppeling halve lichaam hang groep kraan rails, om ervoor te zorgen dat de veiligheid moet worden geduwd in het wiel dicht bij het standpunt van de installatie, aanpassen jack maakt het lichaam vertragen , door bevestiging bout, schroef de moer;

Goed draai bouten horizontale richting, en vervolgens de bijbehorende scherpen bouten, verticale richting in talrijke afwisselend, op hetzelfde moment van pull (wiel, check de rotatie van het wiel is flexibel, en controleer de installatie van de wiel van horizontale bevestiging en verticale afbuiging.

Het schroefgat van de koppeling die de helft van de koppeling van het vistuig en de reducer voor de koppeling van de versnelling van de versnelling schacht is aangesloten op de bout en sluiting. Wanneer alles is normaal, Parkeer de wagen.

Aan de andere kant is het actieve wiel vervangen door dezelfde procedure. Om ervoor te zorgen dat beide uiteinden van het station in overeenstemming zijn, moeten de twee wielen tegelijk worden vervangen.

Een paar punten van de positionering van de groep van de wiel

In het wiel moet groep, ter verzekering van de auto rijden van stabiliteit, direct aan het licht en het verminderen van de band, de slijtage van de motor, het stuurwiel, stuurinrichting knokkel, vooras en frame te handhaven van de relatieve positie nemen. Deze duidelijke relatieve positie relatie heet de voorwiel positionering. Het omvat de belangrijkste pin, de belangrijkste pin helling, het voorwiel doorsturen en de inhoud van de voorzijde vier voorwiel.

Na de belangrijkste pin. Het fenomeen van de achteruit-hellende van de belangrijkste pin heet de belangrijkste pin. In het verticale langsvlak, de middenlijn en de loodrechte hoek, genoemd de belangrijkste pin hoek. Na de belangrijkste pin, de auto kan de handhaving van de stabiliteit van de rechte lijn, en de voorwielen na de turn neigen om terug te keren naar het positieve.

De belangrijkste pin wordt gekanteld. De belangrijkste pin van het bovenste uiteinde iets geneigd om de innerlijke neiging van de belangrijkste pin. In het horizontale verticale vlak, de middenlijn van de belangrijkste pin en de loodrechte hoek, heet de belangrijkste pin hoek. De belangrijkste pin kun de voorkant automatische terugkeer wiel en draai aan het licht.

Kantel het voorwiel. De zijdelingse helling van het voorwiel rotatie vliegtuig wordt aangeduid als het voorwiel. Het voorwiel rotatie vlak en het verticale vlakke hoek, genaamd het voorwiel camber. De voorwielen annuleertekenzwenking het voertuig te licht en kluis.

Voorwiel voorkant. De voorkant van de twee voorwielen van de groep wheel is iets naar binnen en het voorwiel. Tussen de linker- en rechterkant van het wiel, de afstand tussen de achterkant en de voorkant is het verschil tussen A en B. Het voorwiel kan worden verminderd of geëlimineerd in de opmars van het voertuig, omdat het voorwiel front-end van het voorwiel is gerold uit de buurt van de voorkant van het voorwiel, en het schadelijke effect wordt veroorzaakt.