3-delige smeedwielen procesvereisten

3-delige gesmede wielen Procesvereisten

Smeden volgens staal en procesvereisten zijn verschillend, vaak met behulp van de volgende warmtebehandelingsmethoden: uitgloeien, normaliseren, blussen en temperen, blussen en tempereren bij lage temperatuur, afschrikken en verouderen. Vervolgens bekijken we hoe specifiek het is:

1. Gloeien:

Smeden gloeien proces heeft een compleet gloeien, sferoïden gloeien, lage temperatuur gloeien en isotherm gloeien en andere vormen, volgens het smeden materiaal en vervorming te selecteren.

Na het uitgloeien van het smeedproces, voltooit de herkristallisatie de korrel, elimineert of vermindert de resterende spanning, waardoor de hardheid van het smeden wordt verminderd, de plasticiteit en taaiheid worden verbeterd en de snijprestaties worden verbeterd.

2. normaliseren:

Normaliseren is over het algemeen het smeden verwarmd tot de GSE-lijn boven 50-70 ℃, sommige hooggelegeerde stalen smeedstukken verwarmd tot de GSE-lijn boven 100-150 ℃, na een goede isolatie en vervolgens luchtkoeling. Zoals genormaliseerde nabehandeling voor een hogere hardheid, om de hardheid van smeedstukken te verminderen, maar ook moet hoge temperatuur ontlaten worden, de algemene tempertemperatuur van 560-660 ℃.

3. Quenchen, temperen:

Uitdoven is om ongebalanceerd weefsel te verkrijgen om de sterkte en hardheid te verbeteren. De staalsmeedstukken worden verwarmd tot boven de Ac1-lijn bij 30-50 ° C. Na het koude afkoelen.

Tempereren is om de doofspanning te elimineren, een meer stabiele organisatie te krijgen, de smeedstukken verwarmd tot Ac1 lijn onder een bepaalde temperatuur, warmte voor enige tijd, en dan luchtgekoeld of koud.

4. blussen, veroudering

Legeringen en legeringen op hoge temperatuur die kunnen worden versterkt door een warmtebehandeling worden vaak na het smeden onderworpen aan een verouderingbehandeling voor doven. Het doven is om de legering te verwarmen tot de juiste temperatuur, de volledige isolatie, zodat een deel van de legeringsstructuur van de legering in de matrix wordt opgelost om een ​​uniforme vaste oplossing te vormen, en dan snel wordt gekoeld om een ​​oververzadigde vaste oplossing te worden, het is ook bekend als oplossingsbehandeling. Het doel is de plasticiteit en taaiheid van de legering te verbeteren en voor te bereiden op verdere veroudering. Veroudering behandeling is de oververzadigde vaste oplossing of koude vervorming na de legering geplaatst bij kamertemperatuur of verwarmd tot een temperatuur, warmte enige tijd, zodat de eerder opgelost in de matrix van het materiaal, gelijkmatig verspreid neerslag. Het doel van de vergrijzing is het verbeteren van de sterkte en hardheid van de legering.

Smeedstuk warmtebehandeling wordt uitgevoerd volgens bepaalde warmtebehandeling specificaties, volgens het smeden staal, sectie grootte en technische eisen, en verwijzen naar de relevante handleiding en gegevens. De inhoud ervan omvat: verwarmingstemperatuur, houdtijd en koelmethoden. Algemeen gebruikte temperatuur - tijdcurve om te vertegenwoordigen. Smeden in de voorbereiding voor het smeden, inclusief grondstof selectie, berekening, snijden, verwarmen, bereken de vervormingskracht, selecteer de apparatuur, ontwerp schimmel. Smeden voor de noodzaak om goede smeringsmethoden en smeermiddelen te kiezen. Smeden van materialen betrokken bij een breed bereik, zowel een verscheidenheid van staalsoorten en legeringen op hoge temperatuur, en aluminium, magnesium, titanium, koper en andere non-ferro metalen; zowel na verwerking in verschillende maten van staven en profielen, zijn er een verscheidenheid aan specificaties van de gieteling; naast een groot aantal huishoudelijke materialen die geschikt zijn voor binnenlandse materialen uit China, maar ook uit buitenlandse materialen. Smeedmaterialen zijn meestal opgenomen in de nationale norm, er zijn veel ontwikkeld, proef en promotie van nieuwe materialen. Zoals we allemaal weten, is de kwaliteit van smeedproducten vaak nauw verwant met de kwaliteit van de grondstoffen, dus voor de smederij moeten werknemers over de nodige kennis van het materiaal beschikken om goed te zijn in de procesvereisten om het meest geschikte materiaal te kiezen .