2-delige gesmede wielen oppervlaktehardheid

2-delige gesmede wielen oppervlakte hardheid

2 gesmede wielen worden vaak gebruikt als een mechanisch apparaat. In de wheel groep, is het gemaakt van lagers, wielen en as combinatie. Op hetzelfde moment in de wheel groep, het wiel is ter ondersteuning van de hele hijs belasting van het lichaam, en kan worden beantwoord op de beweging van de kraan. Tegelijkertijd moeten de wielen verharding, slijtage en putjes en andere verschijnselen.

Studies hebben aangetoond dat: onder de voorwaarden van on line contactpersoon, de oppervlaktehardheid van wiel mag niet lager zijn dan HE300, van het loopvlak 10 tot en met 12 mm op de hardheid moet niet lager zijn dan HB235. Voor trolley wielen is het over het algemeen een draad-contactpersoon. Als de auto track eenvoudig te vinden positieve, beter contact voorwaarden, trolley wielen zoals het gebruik van oppervlakte harden, is geharde laag diepte van 4 à 5 mm haalbaar.

2 gesmede wielen in het punt van contact voorwaarden, te overwegen het wiel loopvlak oppervlakte schuifspanning distributie verloop dan ook moet maken het wiel loopvlak hardheid HB340 ~ 380; van het loopvlak 10 tot en met 12 mm op HB280 ~ 320; 15 ~ 18 mm HB260300; 19 ~ 24 mm op HB235. Op deze manier is het leven van het wiel gemakkelijk te garanderen. Het gebruik van het product proces smeden, en na een lange casting, kan niet alleen worden gegarandeerd kwaliteit, tijdens het gebruik van een langere tijd, terwijl het laden en lossen ook handiger is. In de drijvende ronde, blussen van middellange en ontlaten is zijn belangrijke processing technologie, zijn kenmerken zijn als volgt:

Blussen medium: het gebruik van water blussen is het verbeteren van het aandrijfwiel ronde de meest effectieve methode, maar het materiaal water blussen van het risico van kraken is bijzonder groot, vooral de buitenste rand te kraken, dus kan niet worden gebruikt. Water blussen olie koeling methode kan ook het verbeteren van de oppervlaktehardheid, maar de rand van het werkstuk van de kleinere omvang, en het loopvlak oppervlakte verschil is groot, koeling tijd blussen strookt, slechte water controle tijd, is niet makkelijk te gebruiken, zodat u kunt olie blussen, maar om te zorgen dat het werkstuk zo spoedig mogelijk na de olie in de olie blussen.

Ontlaten: rijden grote rondes met hoge temperatuur ontlaten, waardoor het werk van een groot aantal resterende stress, ontlaten weefsel van lage temperatuur getemperd martensiet, naar een goede uitgebreide mechanische eigenschappen van hoge temperatuur getemperd sorbite, zodat hoge hardheid op hetzelfde moment om ervoor te zorgen dat het werkstuk heeft een goede taaiheid, hoge temperatuur ontlaten stabiliteit van 550-580 graden, 2-3 uur na de isolatie in de lucht in de natuurlijke koeling.

Bovendien, er zijn vele manieren om te reizen grote wiel verwerking, voor de volgende dag, we zullen blijven voeren voor u!

De groep wheel is een apparaat dat wordt gebruikt ter ondersteuning van de kraan en te laden en te vergelden van de kraan in de baan. De belangrijkste vorm van wiel schade is slijtage, geharde pletten en putjes. Het materiaal van het wiel is over het algemeen gemaakt van ZG430-640 staal. Om de slijtvastheid van de wiel oppervlakte kracht en leven verbeteren, de betreden moet warmte oppervlaktebehandeling, vereisen oppervlaktehardheid van HB300-350, blussen diepte van niet minder dan 20 mm.