2-delige gesmede wielen van zeer hoge sterkte

2-delige gesmede wielen Vrij hoge sterkte

Het wielstel is een van de basiscomponenten van het voertuig dat op het spoor rijdt. Hoewel het goede draaistel de dynamische werking van het wiel en de rails kan verbeteren, zal de hoge belastingsnelheid onvermijdelijk de wielkracht doen toenemen, wat niet alleen te maken heeft met de veilige werking van het voertuig, maar ook met de capaciteit van de lijn, van de as tot verminder de snelheid van de zware belasting De wielkracht van het wielwiel is een zeer belangrijk punt. Zwaar belast snelwiel voor het weerstaan ​​van grote statische en dynamische mechanische belasting en thermische rembelasting, moet een zeer hoge sterkte en veiligheid en betrouwbaarheid hebben, moet ook voldoen aan de betrouwbaarheid op basis van het minimaliseren van het gewicht (rietkwaliteit). Het verminderen van de kwaliteit van het wiel kan ook de belasting van de truck verhogen onder de maximale asbelasting die door de lijn is toegestaan.

De sterkte van de wielgroep is in overeenstemming met de dikte van de velg, afhankelijk van de grootte van het ontwerp, de oorspronkelijke dikte van de velg en de levensduur en kosten. Voor de gewichtsvermindering, kan verminderen de dikte van de rand van de oorspronkelijke vorm, het gebruik van dunne velg velg wiel; door het ontwerp te optimaliseren, op zoek naar een betere draagkracht van de webvorm, zodat hetzelfde gewicht bestand is tegen grotere belasting, om het doel van gewichtsverlies te bereiken; Om ervoor te zorgen dat de assamenstelling stevig onder de premisse staat van het verminderen van de naafdikte. Wat zijn de operationele vereisten voor het demonteren van de gesmede wielgroep?

Gesmede wielgroepen vormen een belangrijk onderdeel van de kraan, als het een probleem is, moeten we worden vervangen, dan moeten we het bedienen. Het volgende door Xiaobian voor uw samenvatting:

Verwijder eerst de verbindingsbouten van de aseindkoppeling van het wiel; verwijder vervolgens de bevestigingsbouten die zijn verbonden met de eindbalken van de wielhoeklagerbox en de eindbalk en til het kraanframe op met de hefschroef of krik van de kraan zodat het loopvlak van het wiel komt Vanaf de bovenkant van de baan ongeveer 10 mm of zo , wrik de wielgroep los en trek deze uit langs het baanoppervlak om de vervanging te verwijderen;

Het hoofdsamenstel van de voorgemonteerde, nieuwe op de as gemonteerde tandwielkoppelingshelft wordt vervolgens opgetild naar de kraanrail. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid in de wielset in de buurt van de montagepositie wordt geschoven, stelt u de krik in om de body te vertragen. Daal af, steek de bevestigingsbouten in, schroef de moeren;

Draai de horizontale bouten goed vast en draai dan de corresponderende verticale bouten aan, alternerend in de Ding, in de bevestiging terwijl u aan het wiel trekt, controleer of de wielrotatie flexibel is en controleer de wielmontage van de horizontale en verticale scheefstand.

De koppelingshelft van het wielasuiteinde uitlijnen en de slave-as van de reductiekoppeling de helft van het schroefgat koppelen, de verbindingsbout binnendringen en vastdraaien. Uiteindelijk zal het lichaam vallen.

Het andere uiteinde van het actieve wiel gebruikt dezelfde stappen om te vervangen. Om een ​​consistente transmissie aan beide uiteinden te garanderen, moet u ervoor zorgen dat de kraan normaal werkt en beide uiteinden van het actieve wiel moeten worden vervangen.