1 stuk gesmeed wielen gieten technologie voordelen

1 stuk gesmeed Wielen Gieten technologie voordelen

Technische kenmerken van een gesmeed wiel

1 gesmeed wiel met uitstekende thermische geleiding van grafiet, vanwege zijn koelsnelheid, en dus de productie van een smeden en smeden wiel weven dicht. De interne microstructuur is uiterst fijn pearliet + ferriet. De radiale plakjes van het testexemplaar met geringe vergroting, het algemene losse en losse centrum van de spoorweg dan het totale gebruik van technische wielkuipwalsen, laten niet meer dan 2 niveaus van de voorzieningen toe.

Sequentiële stolling: als gevolg van het gebruik van het grafietschuurproces en slim gerangschikt gieten, stijgbuis, om ervoor te zorgen dat de wielen van de velg naar de richting van de richting van de naaf stollen.

Diepe komvormige plaat, veiliger rijden: vergeleken met het wiel, is een smeedwiel geen eenvoudige rechte spaak of kleine S-vormig, maar geeft volledig invulling aan de voordelen van de giettechnologie, de vorm van het bassin voor het diepe bassin , Dus verhoging van de flexibiliteit van het wiel, sterk verminderen van de thermische stress gegenereerd wanneer de rem, verbeteren de veiligheid van rijden.

Makkelijk te beheren, goed retrospectief: een smeden wiel door een laag zandlaag, je kunt tegelijkertijd in de wielbak op de casting van de basisinformatie, zoals de productiedatum, staal, serienummer, fabrikant, die een productie lijnproductie De Dit heeft de nadelen van handmatige nummers overwonnen en vergemakkelijkt het beheer en de traceerbaarheid van wielen, waardoor het beheer van de voertuigfabricage en -operaties groot gemak biedt.

1 gesmede wielanalyse van het wiel die de rol hebben:

Misschien is de grootste rol van het wiel dat mensen snel objecten kunnen verplaatsen die veel groter zijn dan hun eigen gewicht.

Het meest voorkomende gebruik van aardewerk wielen op aardewerk wielen is transport. Vóór de uitvinding van het wiel, de Ouden om het gladde vervoer zware voorwerpen te nemen. De eenvoudigste koevoet is een helling, en sommige van de meer complexe zullen onder het gewicht van een paar pad - de oude Egyptenaren is op deze manier de enorme steen opgestapeld in de piramide. Hoewel de oude Egyptenaren moeten worden geïnspireerd door het rollen en de uitvinding van het wiel, maar het oudste gebruik van het wiel zijn niet de oude Egyptenaren. Het gieten van een gesmeed wiel is een onmisbaar onderdeel van de kraanonderdelen, in de bouwmachines of andere industrieën die vaak worden gebruikt, maar als het gebruik van het proces van hoe te doen? Laten we het hebben over de introductie en de oplossing van het probleem in de werking van de kraan.

Kraan bedieningsmechanisme 1 gesmede wiel horizontale doorbuiging is een belangrijke technische parameters van de kraan, scheve waarde van de tolerantie zal knabbelen spoor veroorzaken, verhoging van de rijweerstand, resulterend in trillingen en lawaai, verergeren het spoor en wiel slijtage, sterk verminderen van de levensduur van de kraan , Dus allerlei technische voorwaarden voor het produceren van kraantjes moeten op het wiel liggen om de vereiste waarde toe te staan. De toepassing van het besturingsmechanisme van de afwijking van het wielniveau is hoofdzakelijk gebaseerd op een verschillende productstructuur om de juiste technische maatregelen te nemen. Meer algemeen gebruikt, het proces is relatief eenvoudig ontwerp structuur is: het wiel-assemblage aan de beugel om een ​​smeden wiel te vormen, zoals hoekige dragende doos 1 gesmeed wiel en trolley 45 ° split lagerdoos 1 gesmeed wiel, in de hoofdstructuur van de kraan, de installatie aanpassing wiel horizontale doorbuiging passend na de vaste.