1 stuk gesmede wielen volgens smeedstukken

1 stuk gesmede wielen Volgens smeedstukken

Een stuk gesmeed wielvervormingsproces is het belangrijkste onderdeel van het gratis smeedproces. Om rekening te houden met het technische niveau en de ervaring van de machinist, apparatuuromstandigheden, gereedschapsondersteuning, grondstoffenvoorziening, productie- en managementniveau en andere factoren.

In het algemeen, de keuze van een vervormingsproces smeden wiel, in overeenstemming met de vorm van het smeden, grootte en technische eisen, in combinatie met de vervorming van het smeedproces kenmerken, met verwijzing naar het specifieke proces specifiek om te bepalen.

1 smeden wiel vervorming proces omvat: voor het bepalen van de nodige smeden vormen van de basisprocessen, ondersteunende processen en afwerkingsproces, bepalen de volgorde van het proces, ontwerp procesgrootte.

Hol gesmeed wielvervormingsproces met holle klasse 1 omvat: om het noodzakelijke smeden te bepalen dat de basisprocessen, hulpprocessen en afwerkingsproces vormt, de volgorde van het proces bepalen, de ontwerpprocesgrootte. 1 smeden wiel vervorming proces, over het algemeen nodig om te storen, ponsen. Er kan enigszins iets worden getrimd in de maat van smeden, en sommige moeten het gat vergroten om de binnendiameter uit te breiden, en sommige moeten de doorn trekken om de lengte te vergroten, het specifieke procesprogramma is afhankelijk van de geometrische afmeting van smeedstukken. Het smeedproces wordt geselecteerd op basis van de specifieke afmetingen van het smeden. Opgemerkt moet worden dat het holle type van een smeden wiel procesplan om de lijn te kiezen, zijn in een bepaalde productie-omstandigheden onder de ervaring van de samenvatting, met beperkingen, moet worden gebruikt bij de analyse.

Procesgrootte ontwerp en proces selectie worden uitgevoerd op hetzelfde moment, bij het bepalen van de grootte van het proces moet aandacht worden besteed aan de volgende punten:

1. De vorm en grootte van elk proces moet overeenstemmen met de vervormingsregels van elk proces. Bijvoorbeeld, wanneer de diameter van de stuiking van de onbewerkte stent kleiner moet zijn dan 2,5-3 enzovoorts.

2. Het is noodzakelijk om de verandering in de grootte van de blanco te schatten wanneer de processen worden vervormd. Zoals het ponsen van de hoogte van de blanco wordt verminderd, de hoogte van de blanco wanneer het gat is toegenomen, enzovoort.

3. Lengte richting maat vereist nauwkeurige lange as smeedstukken, in het ontwerp proces grootte, om de lengte van de lengte van een lichte toename te overwegen.

4. In de inkeping, druk schouder, verkeerde verschuiving, ponsen en andere processen in de blanco materiaal geproduceerd krimp fenomeen, moet worden toegevoegd aan de juiste reparatie en onderhoud.

5. Wanneer het vuur grote smeden smeden, om de mogelijkheid te overwegen om het midden van het vuur te verwarmen. Volgens de verschillende elementen van infiltratie, chemische warmtebehandeling van de soorten carboneren, nitreren, carbonitreren, zwavelen carbonitreren, boren, chromiseren, aluminiseren, silicium infiltratie en andere processen, in de afgelopen jaren de ontwikkeling van gloei ionen nitreren, hoge temperatuur vacuümcarburisatie , fysische en chemische dampafzetting, titaannitride coatingwerkwijzen, afhankelijk van de behoefte aan ontkoling en dehydrogenatie, enz., meestal volgens onderdelen onder verschillende werkomstandigheden en verschillende vereisten, Chemische hittebehandeling is onderverdeeld in twee categorieën.

① ter verbetering van de mechanische eigenschappen van een chemische warmtebehandeling, zoals carboneren, nitreren, nitrocarboneren, carbonitreren, zwavelstikstof ternaire stikstofinfiltratie, het doel is het verbeteren van de werkmoeheidssterkte, hardheid, slijtvastheid, bijtstaaf, boorstang, gereedschapswerktuig schroef, machinegereedschap spindel, klep en andere chemische warmtebehandeling aanzienlijk verbeterd de treksterkte, vermindering van de kloof gevoeligheid en verbetering van de levensduur.

② om de chemische stabiliteit van het oppervlak van de chemische warmtebehandeling te verbeteren, zoals chromiseren, aluminiseren, siliciuminfiltratie, enz., Kan het werkstuk corrosiebestendig, antikleefbaar maken en de chemische stabiliteit verbeteren. Het proces wordt gebruikt voor chemische hittebehandeling van meters, gereedschappen en onderdelen van de auto-industrie.