Wat te doen als uw motor oververhit raakt-3

Radiator lekt?

Radiatoren van moderne auto's gaan meestal de hele levensduur van het voertuig mee. Roest of schade kan echter leiden tot lekkage. Deze lekken gaan meestal gepaard met stoom uit de motorkap (maar niet altijd)

  • Het toevoegen van een lepel haldi (kurkumapoeder) bij het vullen van water kan helpen om kleine radiatorlekken te dichten. Houd er rekening mee dat dit slechts een noodmaatregel is om u naar een tankstation te brengen. Bij de eerste gelegenheid moet je de hele radiator doorspoelen en de haldi eruit halen.

  • Als de lekkende plek van de radiator zichtbaar is, breng dan een m-seal aan op dat gebied zodra de motor en radiator zijn afgekoeld. Het zou moeten vasthouden totdat u een garage bereikt. M-seal is ook gemakkelijk beschikbaar in kleinere steden.

  • Als een van de slangen een klein lek heeft, kunt u proberen elektrisch tape royaal rond het beschadigde gebied te wikkelen. Als het lek zich aan de rand van de buis bevindt, kijk dan of u het beschadigde gebied kunt afsnijden en toch voldoende lengte hebt om de buis opnieuw te plaatsen.