Wat te doen als uw auto niet start (1)

De ergste nachtmerrie van een bestuurder is die tijd dat zijn auto niet wil starten. Of de motor sterft precies wanneer hij een lastige oversteek onderhandelt. Het is zelfs nog zorgwekkender als de bestuurder een dame is en de zon al onder is, of als de locatie een eenzame snelweg is in plaats van de stad. Dit is het moment waarop je spijt hebt dat je niet iets meer weet over hoe auto's werken.

Het goede nieuws is dat het diagnosticeren waarom je auto niet wil starten niet bepaald rocket science is. Deze gids, een beetje gezond verstand en een koel hoofd zijn misschien net genoeg om je weer thuis te krijgen.


Stap 1: de basis begrijpen

Voordat u begint met het oplossen van problemen, is het absoluut essentieel dat u uw eigen veiligheid en die van anderen waarborgt door de dode auto veilig aan de kant van de weg te duwen.

Er zijn in wezen 3 systemen die uw motor starten:

  1. De elektriciteit: in eerste instantie aangedreven door de batterij, laat het elektrische systeem uw startmotor draaien die de motor omkeert en deze laat ontbranden. Het geeft ook de vonk aan de bougies in een benzinemotor (om het brandstof-luchtmengsel te ontsteken). In moderne motoren moeten de elektrische systemen ook stroom leveren aan de elektronische regeleenheid (ECM). Zodra de motor draait, laadt de alternator de batterij op en houdt ook de andere elektrische systemen in bedrijf.

  2. De brandstof: meestal benzine of diesel, maar alternatieve brandstoffen zoals CNG en LPG worden ook gebruikt door een klein percentage eigenaren. Omdat de auto is gestopt en het een noodgeval is, moeten auto's op CNG / LPG overschakelen naar benzine. Onze volgorde voor probleemoplossing blijft dus hetzelfde.

  3. De motor: de brandstof, lucht en (in benzine) een elektrische hoogspanningslading komen samen om de drijfkracht op een mechanische manier door de motor te genereren. Er gaat hier zelden iets mis, maar als ze dat wel doen, zou je moeten kunnen identificeren wat er is gebeurd.

In de volgende paar berichten zullen we geleidelijk proberen vast te stellen waardoor uw motor niet kan draaien en enkele snelle reparatiemethoden toelichten. De ultieme oplossing voor de mechanisch uitgedaagde persoon is om de hulplijn van de fabrikant te bellen en / of de auto naar een werkplaats te slepen. Maar voordat je dat doet (het kan een uur of langer duren voordat wegenwachtdiensten verschijnen), laten we proberen je veilig thuis te brengen.