Wat te doen als uw auto niet start (3-2)

Stap 3. Deel B: Het DIESEL-brandstofsysteem

Het is meer moeite om te eindigen met een lege tank in een dieselauto in vergelijking met een benzineauto, omdat een dieselbrandstofsysteem absoluut een hekel heeft aan lucht in de leidingen. Bij leeglopen wordt automatisch lucht in de brandstofleidingen gezogen en moet men lucht afblazen en het systeem vullen.

Elk type en model dieselmotor zal iets zijn anders in hoe het bloeden wordt gedaan. Bijna alle diesels (DI, IDI, CRDi) hebben een handmatig ontluchtingsmechanisme van een soort op het brandstoffilter. Het is meestal een hendel (zoals sommige Jeeps), lamp (zoals de Safari) of een drukknop (zoals de Scorpio) die herhaaldelijk wordt gepompt om lucht uit het systeem te persen.


Als u zeker weet dat er voldoende brandstof in de tank is, moet u controleren of een zekering voor de (lage druk) pomp in de tank is doorgebrand, of de lagedrukpomp kaput is of het filter in de tank verstopt is . De procedure is vergelijkbaar met wat hierboven is beschreven voor benzinemotoren.


Diesels hebben ook deze vervelende gewoonte om te weigeren te lopen wanneer er water in de brandstof zit. Helaas hebben benzinepompen de nare gewoonte om u in de moessons met water beladen diesel te verkopen (niet volledig hun schuld, maar we moeten iemand de schuld geven, nietwaar?). Zodra dat gebeurt, vult de sedimenterkom onder het dieselfilter zich met water, verschijnt een waarschuwingslampje op het dashboard en de motor weigert te starten / loopt onregelmatig / schakelt plotseling uit.


hier is   hoe af te voeren   water uit het brandstoffilter van een Innova. De basis blijft hetzelfde, maar elke auto heeft zijn eigen vereiste techniek.

In zeldzame gevallen, zelfs met een tank diesel, zal het brandstofsysteem lucht aanzuigen en de motor afsnijden. Dit kan gebeuren door een lekkende (beschadigde) brandstofleiding, of (voor enthousiaste off-roaders) als uw auto zo scherp is gekanteld dat het zuiguiteinde van de elektrische brandstofpomp niet volledig is ondergedompeld in de diesel in uw tank. Nadat de hoofdoorzaak is verholpen (afdichting van een brandstoflekkage of de auto weer recht en waterpas zetten), blijft de methode van ontluchten en primen van het systeem hetzelfde als hierboven beschreven.

De avonturiers onder ons hebben bij vele gelegenheden ondervonden dat hun dieselmotoren weigerden om op grote hoogten in koude klimaten te starten.