Synthetische olie versus minerale olie

Synthetische motorolie biedt een veel betere smering dan conventionele minerale olie. Minerale motorolie is bijna volledig natuurlijk, terwijl synthetische olie het product is van chemische bereiding met zorgvuldig geperfectioneerde formules. De meeste merken synthetische olie bevatten prestatieverhogende additieven zoals polyalfaolefine (PAO), synthetische esters en gealkyleerde aromaten. De moleculen van synthetische olie zijn ook consistenter in grootte en vorm dan die van natuurlijke olie. De meester van de autotechniek - Porsche - was de eerste autofabrikant die zijn motoren in de fabriek vulde met synthetische olie voor levering.

Team-BHP beveelt synthetische olie aan als motorsmeermiddel. Het is bekend dat synthetische oliƫn uitstekende bescherming bieden onder alle bedrijfsomstandigheden. Synthetische olie behoudt een consistente viscositeit, zelfs bij zeer hoge temperaturen en, aangezien de meeste motorslijtage optreedt bij het opstarten, zorgt het voor meer smering in deze cruciale fase. Het komt erop neer dat het gebruik van synthetische olie leidt tot een langere levensduur, meer efficiƫntie en verbeterde prestaties voor uw motor. Sommige tests wijzen ook op een marginale toename van het vermogen. Mijn Honda City Vtec heeft 75, 000 km op Mobil 1 afgelegd en de motor voelt nog steeds als nieuw aan. Ondanks frequente doses van plezierig hoge toeren naar de rode lijn.

Hier is de Team-BHP-gids voor het gebruik van synthetische motorolie:

Geen kunststof tijdens de inloopperiode: 0010010 nbsp; Slijtage is eigenlijk goed voor een nieuwe motor. Synthetische olie, met zijn superieure smerende eigenschappen, belemmert het inloopproces en kan het beste pas na 10, 000 - 15, 000 km worden gebruikt.

Het juiste cijfer: 0010010 nbsp; Het is van vitaal belang dat u uw motorolie kiest op basis van de kwaliteit die uw fabrikant aanbeveelt. Als uw gebruikershandleiding een olie voor 10 W - 40 -kwaliteit voorstelt, zorg er dan voor dat u die alleen gebruikt.

Motor spoeling voor vervanging: 0010010 nbsp; We raden u aan een motorspoeling te gebruiken voordat u overschakelt van conventionele naar synthetische olie. Houd er rekening mee dat sommige oudere motoren met een hoge kilometerstand het niet goed doen om de motor door te spoelen, dus het is het beste om contact op te nemen met een bekwame monteur voordat u verder gaat.

Verlengde olieverversingsintervallen ?: 0010010 nbsp; Hoewel de meeste merken van synthetische olie bogen op verlengde intervallen voor het verversen van olie, raadt Team-BHP aan dat u uw motorolie nog steeds elke 7, 500 - 10 ververst, 000 km. Indiase rijomstandigheden leggen veel druk op uw motor met lage gemiddelde snelheden, bumper-tot-bumperverkeer en zware omgevingsomstandigheden.

Het juiste filter: 0010010 nbsp; het is verrassend hoeveel vervalste auto-onderdelen er op de markt zijn. Gebruik alleen hoogwaardige OEM-oliefilters, bij voorkeur gekocht bij geautoriseerde servicestations. Bij elke olieverversing moet u uw oliefilter vervangen.

Diesel motoren: 0010010 nbsp; dieselmotoren profiteren evenveel van synthetische olie als benzinemotoren. Maar vooral voor dieselmotoren is het erg belangrijk dat u de synthetische oliekwaliteit afstemt op de kwaliteit die door uw fabrikant wordt aanbevolen. Sommige synthetische smeermiddelen hebben mogelijk zeer hoge benzinemotoren, maar dat is niet noodzakelijk het geval voor de diesels.

Halfsynthetische olie: 0010010 nbsp; Deze olie is een mengsel van synthetische en minerale olie en is gericht op de waardebewuste markt. Hoewel het enkele voordelen biedt van volledig synthetische olie voor een lagere prijs, bieden volledig synthetische stoffen veel betere prestaties en bescherming.

Kosten: 0010010 nbsp; Het enige echte nadeel van synthetische olie is dat het duurder is dan minerale olie. We zijn van mening dat het beschermende voordeel van synthetische olie het de prijs meer dan waard maakt.