Simulatie van wiel botsproef met eindige elementenmethode

Met het oog op een betere kwaliteit, het ontwerp van het wiel en de productie gebruiken een aantal wiel tests om ervoor te zorgen dat het wiel voldoet aan de veiligheidseisen. De prestaties van de gevolgen van het wiel is een grote zorg van nieuwe ontwerp wiel. De botsproef wiel is bedoeld om de prestaties van de gevolgen van wiel, dat de spits is gedaald van een opgegeven hoogte boven de band – Wielmontage te evalueren. In deze studie, wordt niet-lineaire dynamische eindige elementen gebruikt voor het simuleren van de SAE wiel botsproef.

Het wiel gemodelleerd als een elastische – plastic lichaam is gemonteerd op een helling van 13° horizontaal, en de spits een beginsnelheid om te simuleren een valhoogte wordt voorgeschreven. De totale plastic werken concept van nodulair breuk mechanica wordt gebruikt voor het voorspellen van het falen van de gevolgen van de wiel. Driedimensionale eindige-elementenmethode werkzaam is te verkrijgen van de energiedichtheid van de stam van wiel bij de botsing, en de dichtheid van de energie van de kritische belasting is gebaseerd op de totale hoeveelheid plastic werk van wiel materiaal.

Vergeleken met de werkelijke tests, blijkt de resultaten van de eindige elementen dat de totale hoeveelheid plastic werk aanpak kan worden gebruikt voor het voorspellen van de wiel breuk tijdens de botsproef.