Hoe u uw auto in topvorm kunt houden - 5

Haar mechanisch strak houden:

  • Houd een gedetailleerde servicegeschiedenis en -planning bij. Terwijl uw auto de km's aanmeldt, zal dit dienen als een gemakkelijke afweging en gids.

  • Kies altijd voor verlengde garantie bij aankoop van een auto. Dit zorgt ervoor dat kleinere fouten, zelfs in het 4e of 5e jaar van eigendom, worden verholpen door deskundige arbeid en originele onderdelen bij het geautoriseerde servicestation. Als u weet dat u garantiedekking heeft, zult u problemen sneller oplossen (menselijke psychologie). Een ander voordeel is dat u zich binnen de garantieperiode moet houden aan de door de fabrikant aanbevolen service-intervallen.

  • Los mechanische problemen op zodra ze zich voordoen. Stel niet uit. Deze problemen zullen waarschijnlijk toenemen en kunnen andere mechanische onderdelen of (mogelijk) uw veiligheid ernstig schaden. Als er bijvoorbeeld overmatig geluid van de voorwielophanging is, laat deze dan controleren voordat de kogelgewrichten wijken en de controle over de auto verloren gaat. Rijd niet rond terwijl het controlelampje brandt . Herstel die defecte koelventilator onmiddellijk. Een auto is opgebouwd uit verschillende slijtagedelen die op een gegeven moment aan vervanging toe zijn. Hoe langer u de vervanging van deze onderdelen vertraagt, hoe meer permanente schade u aan andere onderdelen in het systeem toebrengt. Het mechanisch perfect houden van uw auto geeft u veel voldoening.

  • Als iets moet worden vervangen, hoeft het alleen maar te worden vervangen. Koop geen vervangingen die absoluut cruciaal zijn.

  • Kies de juiste garage of tankstation. Autobezitters houden zich meestal binnen de garantieperiode, en misschien iets later, aan geautoriseerde servicestations. Als u de kwaliteit van het werk en de kosten in de werkplaats van het bedrijf redelijk vindt, houdt u er dan aan. Als je op zoek bent naar een goede onafhankelijke winkel, zoek dan in de Team-BHP Directory.

  • Sluit vriendschap met de serviceadviseur. Zorg ervoor dat hij weet dat u een geïnformeerde autobezitter bent en geen slechte kwaliteit van het werk accepteert. Handhaaf een beleefde en stevige houding met hem. Overhandig een schriftelijke checklist bij het inleveren van uw auto, waarbij u elk punt één voor één uitlegt. Doorloop deze checklist voordat u betaalt en uw auto in ontvangst neemt.