Fixing Car / Besturing / pedaal Vibrations (4)

Reden # 4: De aandrijfas (FWD) of schroefas (RWD)

De symptomen zijn gewoonlijk versnelling / vertraging gevoelig. Trillingen kunnen ook optreden wanneer met het voertuig met constante snelheid wordt gereden.

  • Bij FWD-auto's zijn trillingen met betrekking tot aandrijfassen ongewoon. Als de auto lijkt te bob op en neer in de voorzijde:

  1. Heeft uw voorwielophanging lijden aan een ernstige hit onlangs? De ophanging kan worden gebogen of beschadigd. Bent suspensies worden begeleid door extreme bandenslijtage.

  2. Is er een 'knetterend' of 'kat-kat-kat'-geluid van de voorkant wanneer je een bocht achteruit maakt? Klassiek geval van een versleten / kapotte CV gewricht. Overmatige slijtage leidt tot trillingen tijdens het rijden. De aandrijfas moet worden vervangen of de cv-koppeling kan worden opgeknapt.

  3. Had je een gerenoveerde aandrijfas geïnstalleerd? De CV gewricht kan te strak zijn.

  4. Versleten CV-gewrichten veroorzaken meestal geen trillingen, tenzij een bal in het gewricht wordt gebroken.

  • RWD - De achterkant van de auto lijkt op en neer te dobberen. Het gehele carrosserie vibreert recht evenredig met snelheid:

  1. Zoek naar versleten universele koppelingen (U-koppelingen) op de schroefas. Een versleten U-koppeling of excentrische schroefas heeft de neiging meer te trillen bij het vertragen van hoge snelheid.

  2. De U-verbindingen of de gehele schroefas moeten worden vervangen. Onjuiste vervanging van nieuwe U-verbindingen zal trillingen bestendigen!

  3. Heeft u onlangs raakte de onderkant harde of op het strand van uw auto? Als de schroefas is geraakt, kunt u eindigen met een onevenwichtige as.