Chrome Rim Repair: A How to Guide

Als u iets leert over de reparatie van de chroomrand, kunt u de juiste beslissing nemen over wat u moet doen wanneer ze beschadigd of bekrast zijn. Bij het herstellen van Chrome-velgen kunnen verschillende methoden worden gebruikt. Als uw chromen velgen zijn bekrast, kunt u deze het beste zelf herstellen met behulp van een verchroomde velgreiniger of met behulp van verchroomde velgverf. De enige manier om ze opnieuw te plaatsen is door een proces van verchromen met chroomranden. Het is echter duur en kan niet thuis worden gedaan. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw chromen velgen er zo voordelig en effectief mogelijk uit kunt laten zien.


Hulpmiddelen en materialen

  • Zachte doek

  • Alcohol wrijven

  • Chromen randverf

  • Klein penseel

  • Buffdoek


Stap 1: Bepaal de omvang van de reparatie

Ten eerste, als uw velgen bezoedeld zijn, zijn ze niet van chroom maar van gepolijst aluminium. Een aanslagverwijderaar is dan wat u nodig heeft. Als u zeker weet dat de velgen van chroom zijn, bepaalt u de omvang van de schade. Als ze gewoon vies of lichtjes geroest zijn, kan een goede reiniging alles zijn wat ze nodig hebben. Als ze aan de andere kant krassen hebben, wilt u ze misschien eerst schoonmaken en ze vervolgens met chroomverf bijwerken.

Stap 2: Reinig de velgen

Gebruik een grof doek om alle grote rommel of vuil van de velgen af te vegen. Neem vervolgens de zachte doek en houd deze boven het open deksel van de ontsmettingsalcohol en bevochtig deze. Wrijf de chromen velgen grondig in met de zachte doek en wrijf alcohol. Als de roest persistent is, blijf er dan bij. Gebruik nooit staalwol om roest te verwijderen, want deze zal het chroom krassen.

Stap 3: Scratches bijwerken

Nadat de velgen zijn schoongemaakt met ontsmettingsalcohol en eventuele krassen aanwezig zijn, raakt u ze aan met chroomrandverf. Houd er rekening mee dat metaal er anders uitziet dan verf, dus het kan van dichtbij worden opgemerkt. Graag zijn de meeste toeschouwers nooit zo dichtbij, dus als je ermee kunt leven, is het goed.

Stap 4: Gebruik Epoxy voor uitslag

Als je verchroomde velgen een diepe teint of uitslag hebben die door verf niet eenvoudig wordt verdoezeld, kun je een harde epoxy in een blik proberen. Volg de aanwijzingen zorgvuldig, maar eigenlijk vult u de snee of inspringing in en maakt u deze glad nadat deze droogt. Gebruik opnieuw een egalisatiemateriaal dat geen krassen op het chroom veroorzaakt. Nadat het is gladgestreken, kunt u het met chroomverf bijwerken.

Chromen velgreparatie is iets dat je thuis kunt doen. U hebt waarschijnlijk niet de materialen, ruimte of weet hoe u uw velgen moet voorzien van nieuw chroom - dat is een kostbare klus waarvoor u complexe vaardigheden en materialen nodig hebt. Je kunt ze echter wel schoonmaken, vullingen en inkepingen opvullen en egaliseren, en verf over krassen. Omdat je rondrijdt met ze in de buurt van wegresten, zullen ze vroeg of laat gekrast raken, maar je kunt ze er weer praktisch nieuw uit laten zien.