Lichtmetalen wiel

In de automobielindustrie zijn lichtmetalen wielen wielen die zijn gemaakt van een aluminium- of magnesiumlegering . Legeringen zijn mengsels van een metaal en andere elementen. Ze bieden over het algemeen meer sterkte dan pure metalen, die meestal veel zachter en ductieler zijn. Legeringen van aluminium of magnesium zijn typisch lichter voor dezelfde sterkte, zorgen voor betere warmtegeleiding en produceren vaak een verbeterd cosmetisch uiterlijk op stalen wielen. Hoewel staal , het meest gebruikte materiaal bij de productie van wielen, een legering van ijzer en koolstof is , wordt de term "lichtmetalen wiel" meestal gereserveerd voor wielen gemaakt van non-ferro- legeringen.

De vroegste lichtmetalen wielen waren gemaakt van magnesiumlegeringen. Hoewel ze de gunst verloor op gewone voertuigen, bleven ze populair in de jaren zestig, zij het in zeer beperkte aantallen. In het midden van de jaren zestig, maakten verfijningen in aluminiumafgietsels het mogelijk veiliger wielen te maken die niet zo broos waren. Tot die tijd leden de meeste aluminiumwielen aan lage ductiliteit , meestal variërend van 2-3% rek. Omdat lichtmetalen wielen in die tijd vaak van magnesium waren (vaak "mags" genoemd), werden deze vroege wieldefecten later toegeschreven aan de lage vervormbaarheid van magnesium, terwijl in veel gevallen deze wielen slecht gegoten aluminium lichtmetalen wielen waren. Nadat deze verbeteringen op het gebied van aluminiumgietwerk algemener waren aangenomen, nam het aluminiumwiel de plaats in van magnesium als goedkope, hoogwaardige wielen voor autosporten .


Kenmerken

Lichtere wielen kunnen het rijgedrag verbeteren door de onafgeveerde massa te verminderen , waardoor de ophanging het terrein nauwkeuriger kan volgen en zo de grip kan verbeteren, maar niet alle lichtmetalen wielen zijn lichter dan hun equivalenten van staal. Vermindering van de totale voertuigmassa kan ook helpen het brandstofverbruik te verminderen .

Betere warmtegeleiding en een meer open ontwerp van het wiel kunnen de warmte van de remmen helpen afvoeren , wat de remprestaties bij zwaardere rijomstandigheden verbetert en de kans op verminderde remprestaties of zelfs defecten als gevolg van oververhitting verkleint.

Lichtmetalen wielen worden ook gekocht voor cosmetische doeleinden, hoewel de goedkopere gebruikte legeringen meestal niet corrosiebestendig zijn . Legeringen maken het gebruik van aantrekkelijke blank-metaalafwerkingen mogelijk, maar deze moeten worden afgedicht met verf of wieldoppen . Zelfs als ze zo worden beschermd, zullen de gebruikte wielen uiteindelijk na 3 tot 5 jaar gaan corroderen, maar de renovatie is nu overal verkrijgbaar tegen een vergoeding. De fabricageprocessen maken ook ingewikkelde, gewaagde ontwerpen mogelijk. Staalwielen daarentegen worden meestal uit plaatstaal geperst en vervolgens aan elkaar gelast (vaak lelijke bobbels achterlatend) en moeten worden geverfd om corrosie te voorkomen en / of verborgen te zijn met wieldoppen / wieldoppen.

Lichtmetalen velgen zijn gevoelig voor galvanische corrosie , waardoor de lucht kan lekken als de juiste preventieve maatregelen niet worden genomen. Ook zijn lichtmetalen wielen moeilijker te repareren dan stalen wielen als ze worden gebogen, maar hun hogere prijs maakt reparaties meestal goedkoper dan vervanging.

Lichtmetalen velgen zijn duurder om te produceren dan standaard stalen wielen en worden daarom vaak niet als standaarduitrusting meegeleverd, maar worden als optionele add-ons op de markt gebracht of als onderdeel van een duurder afwerkingspakket . Echter, lichtmetalen wielen zijn aanzienlijk meer algemeen geworden sinds 2000 [ citaat nodig ] , nu aangeboden op zuinige en subcompacte auto's, vergeleken met een decennium eerder waarbij lichtmetalen velgen vaak geen fabrieksopties waren voor goedkope voertuigen. Lichtmetalen velgen worden sinds lang standaard meegeleverd bij duurdere luxe- of sportwagens, waarbij grotere of "exclusieve" lichtmetalen velgen opties zijn. De hoge kosten van lichtmetalen wielen maakt ze aantrekkelijk voor dieven; om dit tegen te gaan, gebruiken automakers en dealers vaak borgmoeren die een speciale sleutel vereisen om te verwijderen.

De meeste lichtmetalen wielen zijn vervaardigd met behulp van gieten , maar sommige zijn gesmeed . Gesmede wielen zijn meestal lichter, sterker, maar veel duurder dan gegoten wielen. Er zijn twee soorten gesmede wielen: één stuk en modulair. Modulaire gesmede wielen kunnen twee- of driedelig zijn uitgevoerd. Typerende meerdelige wielen bestaan uit de binnenrandbasis, de buitenrandrand en het wielmiddenstuk met openingen voor wielmoeren. Alle delen van een modulair wiel worden vastgehouden met bouten. BBS RS is een van de beroemdste driedelige modulaire gesmede wielen.